Lillebror

Du får høre det daglig at du er liten. Men sannheten er at du er på god vei til å bli voksen du også. Selv om du ikke skyter i været, har du blitt bredere over skulderene og fått mannlige trekk i ansiktet. Stemmen din er ferdig utvilket. Du har til og med blitt aldri så lite moden, det så jeg i dag. Du var veldig avslappet og flink til å være midtpunktet i dag. Måten du takket for gavene du fikk og måten du med et lite smil kom med morsomme kommentarer til far si tale var ikke av den typen jeg hadde forventet av min rare, barnslige lillebror. Du viste virkelig modenhet i dag. 

At du er på vei til å bli voksen er en merkelig tanke. Jeg husker så godt nå du brukte dagen på å stille alle lekene dine opp i køer gjennom hele huset. Fra det rotete barnerommet ditt, ut i gangen rundt stuebrdet og kanskje en liten tur innom kjøkkenet. Jeg husker det lange håret ditt, som du nektet å klippe og den tiden du alltid brukte hette, fordi mor tvang deg inn til frisøren. Jeg husker når du ikke kunne uttale "s"-lyden ordentlig, og når de storebrødrene våre ertet deg daglig med å sitere deg. "Snowboard med heisekran, fisk, fisk, problim" og "men, hvorfor går du akkurat med munnen åpen?"

Det kom som en overraskelse at du også blir eldre. Ikke bare med årene, men også i hodet. Jeg har vel regnet med at du alltid vil være den lille, surrete gutten som er håpløs å få til å gjøre noe produktivt og som kommer med rare utsagn og påskudd som vi alle kan le av i årene som kommer. Men du er ikke liten lenger. Det er håp for deg også, lillebror. Jeg skal ikke se bort fra at det blir mann av deg også, om et par år.

Konfirmant. Tiden går, og snart har barndommen forlatt huset vårt.


photo: privat


Ida

08.05.2011 kl.14:55

Haha, sykt søtt bilde sunnsunn!

Skriv en ny kommentar

Sunniva, 19. Studerer litteratur og kreativ skriving i England. Drikker te og drømmer.

  • Instagram

  • Flickr

    Created with flickr badge.

  • hits