Historisk verdenspremiere

I går var verdenspremien på den siste Harry Potter-filmen. Det var en fantastisk begivenhet som jeg så gjerne skulle vært med på. Men selv om jeg så alt på nettet, var det nydelig å se på. Tusenvis av lojale fans fra hele verden hadde samlet seg i Leicester Square for å delta på den største premieren i Storbritannias historie. Siden det var den siste av filmene var det mye følelser involvert, både for de involvert i filmen og for fansen. Det var mange utrolig flotte øyeblikk som virkelig viste hvor stort og hvor elsket historien om Harry Potter er.

Rupert Grint som ankom først av alle, fire timer før filmstart, og hilste på så mange fans han kunne. Evanna Lynch som fortalte hvordan det var å gå fra å være en ivring leser, til å bli en del av filmingen av Harry Potter. Phelps-tvillingene som brukte lenger tid enn noen andre på vei ned den røde løperen, fordi de skrev autografer til praktisk talt alle som stod innen rekkevidet. Hylet fra mengden hver gang en ny stjerne ankom. Skuespillerene som fortalte om 10 år på sett, og hvordan det er å si farvel til alt. Dan, Rupert og Emma som har vokst opp på Galtvort og fått livene snudd på hodet. Og ikke minst, se hvordan Rowling strevde med å sette ord på hvordan hun følte når hun så alle som hadde jobbet med filmen, alle som hadde møtt opp for å se premieren, det massive "thank you, Jo" fra mengden og tanken på at noe hun har skapt forandret barndommen til utrolig mange og har fått vår generasjon til å forelske seg i lesing. Bare tenk mye alt det betyr for henne.

Selv har jeg vært i et Harry Potter-koma de siste tre ukene, og jeg gleder meg helt forferdelig til å se den siste filmen. Jeg vil tulle meg inn i et teppe av Harry Potter og aldri dukke ut av det igjen.

Johanne

09.07.2011 kl.14:22

Eg gler meg verkeleg til å sjå filmen når den kjem til noreg snart. Og gruar meg litt og, for då er det ikkje fleire filmar å gle seg til. Men eg gler meg mest då.

Skriv en ny kommentar

Sunniva, 19. Studerer litteratur og kreativ skriving i England. Drikker te og drømmer.

  • Instagram

  • Flickr

    Created with flickr badge.

  • hits