Ord om universet

I dag var vi på et vitenskapsshow med Andreas Wahl (trykk) på skolen. Det var veldig bra. Han var morsom, engasjerende og sjarmerte (ihvertfall meg) i senk. Vi gjorde morsomme eksperimenter og lærte litt om universet. Noe han gjorde som var veldig bra, var at han viste oss fysikk og matte fra en underholdende side. Også sa han mye som var veldig fint. Her er noe av det:

Universet er alt vi vet noe om, derfor er universitetet alt

Hvis du har en veldig dårlig dag og trenger noe for å gjøre den bra, så tenk på at du er laget av stjernestøv. Kanskje det hjelper litt (jeg tror det hjelper)

Den lyse prikken midt i lysstrålen til høyre er jorda. Vi er bare en liten pixel i et bilde. På den lille flekken bor alle vennene dine, her ligger alle stedene du ønsker å dra. Hele vår verden er bare en prikk. Tenk at mobilene våre har flere millioner piksler på bildet, og her er hele verden pakket sammen til kun én slink piksel.

Han sa at vi måtte ta vare på jorda, for den er det eneste stedet der vi kan leve og tenk på hvor fantastisk den egentlig er. Også slapp han en rød badehette full av vann på hodet til en gutt, og gravitasjonen krøllet hetta fint på plass over ørene hans.

Maren Elisabeth

09.11.2011 kl.18:44

"Pale blue dot." Det bildet er så sterkt. Alt vi kjenner til og elsker og hater finnes der. Det får meg til å gråte.

Maria.

10.11.2011 kl.22:33

Det høres kjempeinteressant ut å ha en fyr som forteller masse sånt. Jeg syns alt slikt er så spennende og fint og skummelt og allting.

Johanne

11.11.2011 kl.08:24

Universet er kanskje det mest facinerande og skumlaste og finaste eg veit på same tid.

maria

18.11.2011 kl.15:26

universet er så fantastisk fascinerende

Skriv en ny kommentar

Sunniva, 19. Studerer litteratur og kreativ skriving i England. Drikker te og drømmer.

  • Instagram

  • Flickr

    Created with flickr badge.

  • hits