Tynset

Tiden er som en usynlig linerle. Den flyr med fall og oppstigning. Den kommer i bølger med ugjevn frekvens. Du lever som du pleier, og merker ikke den enorme distansen tiden har flydd før du ser bakover, og oppdager fjell og sjøer og skoger du ikke kan huske du har reist over. Det er ikke før du sitter i en stol i et halvtomt hus og ser minner fra barndommen forsvinne ut døren, at du innser at tiden en dag vil renne ut. For deg er det nok mer tid igjen enn det du alt har brukt. Din linerle har sterke vinger som vil ta deg med over enda nye sletter og enda nye fjell. Men på din reise vil du se hvordan de andre fuglene sakte faller akterut, og vender nesen ned mot bakken.

Min bestemor er en slik linerle. Etter 94 år på vinger, begynner styrken å svinne hen. Det er rart å se huset hennes bli tømt, for i mine nesten 18 leveår har omgivelsene her alltid vært konstant. Det er som enda en påminnelse om at jeg snart vokser opp.

Maren Elisabeth

28.01.2012 kl.15:54

/ Har alltid vært fan av å lese på Engelsk! Jeg tror jeg begynte med det da jeg var 12 eller 13. Jeg er veldig glad i Norske bøker også, men det er utrolig lite som er oversatt. Go Engelsk.

regndrope

28.01.2012 kl.16:24

sterkt. det er vondt at ikkje alle linerlene kan vere sterke for alltid.

Johanne

30.01.2012 kl.14:22

Dette var så vakkert, Sunniva. Når eg ser mine besteforeldre bli eldre, blir eg plutseleg så veldig klar over at tida flyr, og at ting ein gong skal ta slutt. Sjølv det som har vore der for alltid.

calist

30.01.2012 kl.17:14

Veldig bra skrevet Sunni! Fikk klump i halsen jeg!

Oda

31.01.2012 kl.15:51

Ahh, nydelig skrevet Sunniva!

Skriv en ny kommentar

Sunniva, 19. Studerer litteratur og kreativ skriving i England. Drikker te og drømmer.

  • Instagram

  • Flickr

    Created with flickr badge.

  • hits