Tanker om ansvar

De kommer så brått på, de øyeblikkene der man innser at man begynner å vokse opp. Jeg brukte mye av fredagen og mandagen min på å søke universiteter i England for neste høst. Det virker fortsatt så fjernt, men det går likevel et lite støkk i meg når jeg får mail fra Oxford om at de har motatt min søknad. Nå må jeg gi alt jeg har, for hva jeg gjør framover nå, fram til midten av mai, det er så viktig. Det er skremmende. Jeg har blitt så vandt til det livet jeg har nå, Sandefjord i en leilighet med to stk. Caroline. Den herlige klassen min, tenk at i mai så sprer vi oss for alle vinder etter tre år. Jeg gleder meg til studietiden. Jeg gleder meg til å møte mennesker fra hele verden, lære om noe jeg virkelig har interesse for og ikke minst å snakke engelsk hele tiden. Men jeg skal også dra fra mitt hjemland, klare meg alene i en kultur som på mange måter er annerledes enn her, og hvis jeg får problemer av noe slag så er mor og far så mye lenger unna en bare en telefonsamtale. Jeg merker ansvaret jeg har for meg selv så mye bedre nå. Også press for å prestere. Hvem er jeg som tror jeg kan studere på et av verdens beste universiteter? Hvor mye tid og energi må jeg bruke på å oppnå de resultatene jeg trenger for å kunne interessere de der borte? Men tenk om jeg klarer det.


(dette er meg og tre veldig fine gutter fra klassen min)

 

PS. Hvis du skal søke på skole, så råder jeg deg til å starte tidlig. Les gjennom hva de krever når du søker, og start tidlig. Hvis det oppstår problemer er det fint å ha tid til å ordne det. Jeg snakker av erfaring.

Stikkord:

Vilde

17.10.2012 kl.12:35

Hei, så utrolig spennende! Jeg vurderer faktisk å søke der neste år. Hva har du tenkt til å studere ved Oxford? Og har du noen planer om bosetning og slike ting? Og vet du noe om ulike stipender? Det er jo ganske dyre tuition fees ved de fleste kursene ved Oxford. :)

Sunniva

17.10.2012 kl.13:07

Vilde: Jeg håper på å studere English Literature and Language. Man søker jo gjerne på forskjellige colleges som passer til de ønskene man har. Jeg har søkt St. Anne's college, fordi de har kitchen facilities i tillegg til catering, så jeg tror det er fult mulig å velge litt om du ønsker å lage din egen mat, eller spise måltider som colleget serverer deg. Også bor man jo på campus, og det har jeg absolutt lyst til. Jeg har ikke satt meg helt inn i stipender og alt slikt enda, men lånekassen gir deg jo heldigvis lån hvid su studerer i UK! Jeg håper å jobbe mye i feriene mine, slik at jeg kan nedbetale mye av lånet under studietiden min. Jeg tenker at om jeg faktisk blir akseptert, så skal jeg klare å betale det. Og jeg skal jo bare ta et tre-årig studie.

Johanne

20.10.2012 kl.14:12

Wow, Oxford så gøy! Eg skal også til England, men det blir ikkje før siste året når eg skal få bachelor, det er litt fjernt sjølv om eg veit at tida går superfort.

Skriv en ny kommentar

Sunniva, 19. Studerer litteratur og kreativ skriving i England. Drikker te og drømmer.

  • Instagram

  • Flickr

    Created with flickr badge.

  • hits