Tapre hjerter del 2

Del 1: her

Hjertet banket som tordenvær idet jeg snublet inn i ringen rundt bålet igjen. Jeg kjente et kraftig dunk i hodet som overdøvet stemmene til de andre. De kikket på meg alle sammen med spørsmål i øynene. Jeg så sikkert svært opprørt ut, så jeg trakk pusten for å roe meg ned, det virket som hver celle i meg skalv uhemmet. "Jeg drar hjem nå jeg," stemmen min dirret med hver stavelse. Går det bra med deg, har det skjedd noe, hvorfor blir du ikke lenger? Jeg tråkket over sekkene som lå rundt på bakken, ut av ringen. "Det ...kom opp noe," svarte jeg fomlende, "vi snakkes senere!" Før jeg snudde ryggen til dem kastet jeg et blikk over leirplassen, forbi dem, og så ham komme gående. Det sved i meg i det blikket hans fanget mitt, han åpnet munnen som for å si noe, men jeg vendte meg bort. Hurtig tok jeg tak i sykkelen min, den stod lent mot et tre, og slang benet over. Jeg hørte navnet mitt bli kastet etter meg fra mange kanter.

Bak meg lød fortsatt høye stemmer, en forvirret summing. Navnet mitt skar gjennom støyet, med hans røst pakket rundt det. Sykkelen vinglet nedover stien, hendene mine skalv sånn at det var umulig å holde rattet støtt. I hodet eksploderte tankene. Hva hadde jeg gjort? Jeg var plutselig livredd, motet og roen hadde forduftet, og jeg kjente bare panikk. Det skramlet bak meg, og nok en gang ropte han navnet mitt. Jeg kastet et blikk over skulderen, og så ham hoppe opp på en annen sykkel. De andre stod rundt, forvirret og bekymret. Jeg kjente det sved i øynene, i magen var det et stort hull og jeg trodde jeg kom til å synke ned i det. Jeg tråkket hardere på pedalene, jeg ønsket ikke å bli konfrontert nå. Ikke nå, mens tårene rant og hendene skalv. Jeg angret alt på at jeg hadde sagt noe. 

Untitled

"Vær så snill, stopp, la meg prate med deg!" Det sved alt i lårene mine, så jeg lot sykkelen trille av seg farten, og jeg steg sakte av. Han stod på bremsene, og stoppet foran meg. Jeg så på ham, våt i blikket og saltvann i munnvikene. Blikket hans gled over ansiktet mitt, registrerte de rødkantete øynene mine. Han så forvirret ut, fortapt nesten, og nå som jeg stod der foran ham visste han ikke hva han skulle gjøre. Jeg kjente tårene presse på igjen. "Sorry," sa jeg ustøtt, blikket sveipet bakken foran føttene hans. "Jeg burde ikke sagt noe, det var impulsivt, og jeg-" Han avbrøt meg. "Hva faen skal jeg tenke nå?" nesten ropte han. "Du sier du er forvirret, at du egentlig ikke vet hva du vil?" Han hadde slått ut med hendene, tatt et skritt mot meg. Blikket hans var intenst, det brant hull i meg. Det tok et sekund før jeg hørte hva han sa, jeg måtte gå over det i hodet flere ganger. Det var som om hjertet både stoppet og banket fortere, jeg visste ikke hvem av dem. "Hva mener du?" spurte jeg, og jeg kjente noe rykke nederst i magen. Jeg var redd igjen. Han senket skuldrene, lot armene falle, blikket ble mykt og sårt. Han kom enda et skritt nærmere. "Jeg mener at du nettopp har kastet noe stort i fanget mitt, noe som er vondt fordi du sier at du ikke vet hva du ønsker, og fordi du er usikker på om det kunne blitt bra." Han snakket sakte, så meg rett inn i øynene hele tiden. Det flammet opp i meg, noe som kilte i magen og sendte frysninger over huden. 

Untitled

Jeg hadde ønsket meg dette, innerst inne, hele tiden. Jeg hadde tråkket det ned, oversett det og latt meg selv lure. Alt jeg hadde sagt til ham var en løgn, jeg hadde aldri vært usikker. Det hadde bare vært et skjold, noe jeg hadde overbevist meg selv om, for å beskytte hjertet. Nå stod han der med intense, vakre øyne og lovet meg alt jeg ikke hadde våget å håpe på. Men nå var jeg sikker.

Marianne

17.12.2012 kl.00:22

wow! Så bra, Sunniva! Du skriver både pent og litt mystisk!

Liv Mari

17.12.2012 kl.19:00

wow, du er flink! Jeg blir inspirert, og du skriver bra :)

Johanne

20.12.2012 kl.11:16

Eg gjentar meg sjølv av og til, eg håpar det ikkje er noko, fordi eg berre må seie kor flink du er til å skrive. Fordi det er du!

Skriv en ny kommentar

Sunniva, 19. Studerer litteratur og kreativ skriving i England. Drikker te og drømmer.

  • Instagram

  • Flickr

    Created with flickr badge.

  • hits